50 jaar na de maanlanding

Op 20 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Apollo 11 landde op de maan en Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Er verschijnen verschillende boeken met deze historische gebeurtenis als onderwerp.

9

Maanmissies” traceert onze expedities naar de maan van het begin van de Duitse V1’s en V2’s in de Tweede Wereldoorlog, naar het baanbrekende avontuur van het Apolloprogramma en eindigt met toekomstig expedities van China, Japan en Europa.
Een gratis app activeert speciale interactieve pagina’s waardoor de lezer Armstrongs eerste stappen kan volgen, zijn eigen Lunar Module kan onderzoeken en zeldzame documenten kan inzien.

April 2019 – Fontaine Uitgevers

25

Vijftig jaar nadat Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan, verschijnt Darlah in een nieuwe uitgave.
NASA organiseert een wereldwijde loterij: drie jongeren mogen een week, 172 uur, naar de maan. De gelukkige winnaars zijn Midori uit Tokio, Antoine uit Frankrijk en Mia uit Noorwegen. Terwijl deze drie zich opmaken voor de ruimtereis, raakt in een bejaardentehuis in Miami een oude man in paniek. Door zijn jarenlange post op een geheime luchtmachtbasis weet hij dat een nieuwe maanreis het einde van alles kan betekenen. Uit alle macht probeert hij de wereld te waarschuwen, maar het aftellen is al begonnen.
Johan Harstad schreef deze beklemmende pageturner als hommage aan films als AlienInvasion of the Body Snatchers en Solaris.

Maart 2019 – Podium

buzzBuzz Aldrin, waar ben je gebleven?” van Johan Harstad gaat over Mattias.  Mattias is geboren in 1969, in de nacht van de eerste maanlanding. Om preciezer te zijn: op het moment dat Buzz Aldrin zijn voet in het maanstof zette. Buzz Aldrin is Mattias’ grote idool. Een man die belangrijk werk deed, maar in de aangename schaduw van Neil Armstrong kan leven. Precies het onopvallende leven dat Mattias zelf voor ogen heeft. Als zijn relatie strandt, besluit hij op het aanbod van een vriend in te gaan en met diens band mee te varen naar de Faeröer. Naar het land waar geen boom groeit, het land dat op de maan lijkt. Maar eenmaal aan boord gaat het mis. Mattias stort in en wordt wakker op een verlaten weg, doorweekt, gewond en – om onverklaarbare redenen – met 15.000 Noorse kronen op zak.

2017 – Podium 

ruimteraceAmerika en Rusland waren jarenlang bezig met een ruimterace: welk land zou als eerste een mens naar de ruimte sturen? En wie zou als eerste een man op de maan krijgen?  In “Ruimte race” wordt verteld wat er daarna gebeurde. Van de eerste raket tot de (Mars)missies van vandaag en morgen, in dit boek lees je het verhaal van onze reizen naar de sterren.
Met een gratis app kun je de pagina’s scannen. Er verschijnen gedetailleerde 3D-afbeeldingen van ruimtevaartuigen en bewegende video’s!

Maart 2019 – Condor

maanzaakEn nog een jeugdboek voor kinderen vanaf 10 jaar . “De maan-zaak”  is een spannend verhaal voor humor en bijzondere gadgets en is in 2017 bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury in de categorie 12-14 jaar. Het is het jaar 2041 en er wonen mensen op de maan. Nou ja, op een maanbasis. De twaalfjarige Dash is een van hen. Het klinkt geweldig, maar de verslagen die Dash verplicht naar de aarde moet sturen, staan vol leugens. Want je mag helemaal niet naar buiten, het eten is er ver-schrik-ke-lijk, en de wc’s zijn echt een drama.
Tot dag 188 is het leven dus eigenlijk oersaai op de maan, maar dan wordt dr. Holtz dood gevonden buiten de basis. De bevelhebber van de basis denkt direct aan een ongeluk. Maar Dash gelooft dat niet en gaat stiekem zelf op onderzoek uit, waarbij hij zaken ontdekt waar hij misschien beter niet vanaf had kunnen weten…

2015 – Van Holkema & Warendorf

-FG-

Lees ook:

mysterie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s