Winterslezen

Het wordt steeds kouder en sneeuwvlokjes vallen naar beneden, de kerstversiering komt weer van de zolder. Wat is er dan fijner om je met een boek op de bank of in een lekkere stoel te nestelen?
Deze week heb ik een aantal winterse feelgood boeken uitgezocht.

Winterbloesem.inddWinterbloesem” van Corina Bomann. Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukeling aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.
Oktober 2017 – Meulenhoff Boekerij

cactusBOeenwinterinwenen0717.inddEen boekhandel, een beroemde dichter en een besneeuwd Wenen. Petra Hartlieb neemt je in “Een winter in Wenen” mee naar de tijd van het Weense Jugendstil. Wenen omstreeks 1910. Marie werkt als kindermeisje bij de welgestelde familie Schnitzler. Op een dag moet ze voor de heer des huizes een boek afhalen in de nabijgelegen boekhandel. Ze komt echter volledig versneeuwd met lege handen thuis. Het boek bleek niet voorradig maar boekverkoper Oskar beloofde het zo snel als mogelijk langs te brengen. Nog dezelfde middag staat hij voor de deur. Met liefst twee boeken: het bestelde boek voor de heer Schnitzler en een boek voor Marie met daarin een persoonlijke boodschap voor haar. Hij zou haar graag nog eens ontmoeten…
November 2017 – Cactus Books

3.3Sinds Bob de straatkat in 2012 verscheen, zijn Bob en James wereldberoemd geworden. Het verhaal van auteur James Bowen, een drugsverslaafde Londense straatmuzikant die door de aanwezigheid van de door hem geadopteerde straatkat Bob de weg naar een gezond bestaan terugvond, trok veel aandacht. In “Het Kerstfeest van Bob” blikt James terug op de laatste Kerstmis die hij met Bob heeft doorgebracht op straat. Dit boek is al eerder verschenen maar wordt nu opnieuw uitgebracht.
December 2017 – House of Books

3.4Dit boek bestaat uit warme verhalen die allemaal wel iets met Kerstmis te maken hebben. Sommige zijn geschikt voor kinderen andere meer voor volwassenen, maar alle verhalen dragen een boodschap in zich die gaat over mensen en hun belevenissen. Lichte verhalen, vlot en toegankelijk geschreven, met een vleugje bezinning, ontroering en humor.
November 2017 – DATO

Een gedachte over “Winterslezen

  1. Pingback: Kerstverhalen | de Bibliotheek Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s