Europa thriller selectie

Sinds enige tijd heeft uitgeverij Xander de “Europa thriller selectie“. In deze selectie vind je authentieke en spraakmakende thrillers van over het hele Europese continent. De boeken spelen zich af op een ongebruikelijke plek in Europa.

Zo speelt de Baztan-triologie zich af in de regenachtige bossen van het Spaanse Baskenland. De boeken zijn geschreven door Dolores Redondo. Het eerste deel “Beschermengel” is net verschenen. Het tweede deel “Erfenis van de botten” komt in januari uit. Van serie zijn in Spanje al meer dan 600.000 exemplaren verkocht. De makers van de tv-series The Killing, The Girl With the Dragon Tattoo en The Bridge hebben de filmrechten gekocht. De boeken draaien om  inspecteur Amaia Salazar.

kwaadHart van het kwaad” van  Luca d’Andrea  speelt zich af in de prachtige natuur van de Dolomieten in het noorden van Italië.  Jeremiah Salinger vertrekt met zijn vrouw Annelise naar een paradijselijk dorp in de Italiaanse Alpen. Daar raakt Salinger betrokken bij een dramatisch ongeluk hoog in de bergen. Als enige overlevende keert hij terug naar het dorp. De lokale bevolking verwijt Salinger de dood van hun dorps- genoten. En dan hoort Salinger over het bloedbad van dertig jaar geleden, waarbij drie jonge dorpsbewoners zijn afgeslacht tijdens een kampeertocht… Het dorp zwijgt. De bergen zwijgen. Zelfs zijn vrouw Annelise weet meer dan ze laat blijken… Kan Salinger het mysterie ontrafelen voordat de geschiedenis zich herhaalt?
Januari 2017

meisjeMeisjes vermist“. In het bergdorpje Monteperdido, dat onder de dreigende toppen van de Spaanse Pyreneeën ligt, verdwijnen op een dag twee elfjarige meisjes. Ze zijn nooit meer gezien. De hechte gemeenschap van het dorp lijdt onder het verlies van Ana en Lucia. Vijf jaar later wordt er een gecrashte auto in een ravijn gevonden. In die auto vindt de politie de nu zestienjarige Ana naast het lijk van een man. Ze is gewond en in shock, maar ze leeft. Waar is Lucia? Leeft ze nog? Commissaris Sara Campos heropent de zaak. Een wanhopige zoektocht naar Lucia begint. Onder de inwoners van Monteperdido groeien de verdenkingen ongebreideld: was de dader een vreemde, of een van hen?
November 2017

Meer titels uit de selectie:
3    4    7   6  5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s