Vakantie leesvoer

Heerlijke romans om te lezen in de vakantie.

Catherine BannerCatherine Banner begon op haar veertiende te schrijven. Ze publiceerde al een succesvolle Young Adult trilogie voordat ze “De lange dagen van Castellamare” schreef, een familieroman die zich afspeelt in Italië. Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon. Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland. Dat wordt het middelpunt van de familie en van het eiland. Het verhaal van de Esposito’s beslaat vier generaties, een verhaal vol liefde en strijd, oorlog en vooruitgang, waar op de achtergrond de geschiedenis doorgaat. Een aanrader voor wie houdt van de romans van Isabel Allende en van Schitterende ruïnes. Inmiddels zijn de rechten van “De lange dagen van Castellamare” verkocht aan 22 landen.
Juni 2017- Luitingh Sijthoff

Fouchet_Geluk van Lou_WT.inddDe Bretonse eilandroman “Het geluk van Lou” gaat over het vervullen van de laatste wens van Lou. Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île de Groix, Bretagne. In haar testament vraagt ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas wanneer hij daarin geslaagd is mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert. De auteur Lorraine Fouchet is arts op de spoedeisende hulp en daarnaast auteur. Ze woont afwisselend in Parijs en op het eiland waar dit verhaal zich afspeelt. Voor de lezers van Joanne Harris, Mary Ann Shaffer en Cecilia Ahern.
Juli 2017 – Nieuw Amsterdam

nazomerWeer een roman van de hand van Esther Verhoef, “Nazomer“. Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?
Juli 2017 – Ambo / Anthos

eleanorEleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn. Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven. “Ik ben Eleanor Oliphant” is de romandebuut van Gail Honeyman.
Juni 2017 – Cargo

Lees ook:

Blog Feelgood

ruinesallendeperzikenknikker

 

 

3 gedachtes over “Vakantie leesvoer

  1. I’m impгesѕed, I must say. Seldcom do I encounter a
    blog that’s both еeducative aand engaging, and let me tell
    you, you have hit the naiⅼ ᧐n the head. The isxsսe is sometһing which too few menn and women ɑre speaking intelligently about.
    Now i’m very hapрy I found this in my search for something concerning this. https://randomidol.blogspot.com/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s